Analysis of production and trade world wide

fruit

Russische goederen import in eerste halfjaar iets gegroeid

Category: 

Countries: 

Period: 

2012 tot 2013
Russia import all goods 2011 2012 2013
  • De Russische (goederen)import is in de eerste helft van dit jaar met 2% gegroeid vergeleken met de eerste helft van vorig jaar. Vorig jaar had de totale import een omvang van ca. 250 miljard euro.
  • China is de belangrijkste leverancier van Rusland. In de eerste helft van dit jaar nam de import uit China met +4% wat sterker toe dan gemiddeld.
  • De import uit Duitsland, de tweede op de lijst, nam de eerste helft van dit jaar iets af nadat vorig jaar de import uit Duitsland ook al was gekrompen.
  • Nederland staat op de lijst met leveranciers op de 14de plek. In de eerste helft van dit jaar stabiliseerde import volgens cijfers van de Russische douane vergeleken met de eerste helft van vorig jaar. De Nederlandse export naar Rusland is volgens cijfers van Eurostat in de eerste zeven maanden van dit jaar met 8% gegroeid. 
  • De belangrijkste groep bij de Russische import is “machines” met een aandeel van een kleine 20%. Auto’s en auto onderdelen zijn het belangrijkste op product(4digit)niveau gevolgd door geneesmiddelen en (mobile)telefoons.
  • Ook voor de Nederlandse export naar Rusland zijn “machines” de belangrijkste. Op productniveau (4digit) zijn medicijnen de belangrijkste gevolgd door snijbloemen, kaas,  “machines” voor de productie van voedingsmiddelen, tomaten, bloedproducten, pompen ed en diervoeder.