Analysis of production and trade world wide

fruit

Nederland spil in EU-handel van mango’s

Category: 

Countries: 

Period: 

2010 tot 2013

Tags: 

Mango exporters
  • De wereldhandel in mango’s is stabiel. De laatste 3 jaar is er steeds ruim 1,1 miljoen ton mango’s internationaal verhandeld. Voor een deel worden mango’s door importlanden weer verder verhandeld. Als de import van alle landen bij elkaar opgeteld wordt gaat het om een hoeveelheid van 1,5 miljoen ton met een gezamenlijke (cif) importwaarde van 1,9 miljard dollar.
  • De productie van mango’s groeit nog wel maar niet veel meer. In totaal wordt er wereldwijd rond de 40 miljoen ton aan mango’s geproduceerd.
  • Nederland speelt in de handel een belangrijke rol. Wereldwijd gezien is Nederland de tweede importeur van mango’s. Bijna 80% wordt echter weer uitgevoerd, re-export. Op de ranglijst van mango exporteurs neemt Nederland daarmee de vierde plek in.
  • Mexico, Brazilië en Peru zijn de belangrijkste exporteurs. De Verenigde Staten is veruit de belangrijkste importeur. Na Nederland zijn China, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten de belangrijkste importeurs van mango’s. De golfstaten als groep zijn een echte groeimarkt met  inmiddels een import van 245.000 ton.
  • Wereldwijd is er overigens nauwelijks sprake van importheffingen op de import van mango’s. Het tarief in alle belangrijke importlanden is 0%.
Downloads
Download a sample.

PDF: