Analysis of production and trade world wide

fruit

Mango exporters

In 2011 werd er wereldwijd gezien 1,5 miljoen ton mango’s internationaal verhandeld. Dat is 4% van de totale wereldproductie (37 miljoen ton). Mexico is 's werelds belangrijkste exporteur gevolgd door India, Thailand, Brazilië, Peru en Nederland als 7de op de lijst van exporteurs.

De Verenigde Staten zijn topper als het om import van mango’s gaat. In 2011 was de import gegroeid naar 380.00 ton. Nederland was de tweede op de lijst met 135.000 ton.

Mexico neemt bijna 20% van totale internationale handel in mango’s voor z’n rekening. De export is inmiddels gegroeid naar bijna 290.000 ton waarvan de bulk naar de Verenigde Staten gaat. India als tweede op de lijst is goed voor een export van 230.000 ton. Saoedi Arabie en de Arabische Emiraten zijn de belangrijkste afnemer met Nederland als derde. Althans volgens de exportstatistiek van India. Thailand als s wereld derde exporteur levert de meeste aan China, Vietnam en Hong Kong. Voor Brazilië is Nederland veruit de belangrijkste afnemer. Peru exporteert ook de meeste naar Nederland maar de Verenigde Staten zijn ook van belang als afnemer.

Nederland (re)exporteert vooral naar Duitsland met het Verenigd Koninkrijk op afstand als tweede. Nederland betrekt de mango's vooral uit Brazilie en Peru.

(Source: Production FAO, import/export Comtrade)

Context

Tags: