Analysis of production and trade world wide

fruit

Russische import agrarische producten: 40 miljard dollar

Countries: 

Period: 

2013 tot 2014

Tags: 

Russia import
  • Rusland is een enorme afzetmarkt voor agrarische producten. In 2012 werd er voor een bedrag van 40 miljard dollar aan agrarische producten ingevoerd. Er was in 2012 in waarde gezien nog wel groei (3%) maar er is wel duidelijk sprake geweest van een afvlakkende groei. In de eerste helft van 2013 is de import overigens weer met 5% gegroeid.
  • Vlees en fruit zijn de belangrijkste productgroepen met een import van resp. 7,4 en 6,3 miljard dollar. Productgroepen met een importwaarde van ongeveer 3 miljard dollar zijn zuivel en dranken. Dan volgen groenten en vis met ca. 2,5 miljard dollar.
  • Nederland is de zesde op de lijst. In 2012 bleef de import met 1,8 miljard dollar echter wel wat achter bij die in 2011. Siergewassen zijn de belangrijkste productgroep voor de import vanuit Nederland op niet al te grote afstand gevolgd door groenten en zuivel.
  • Het aandeel van Nederland in de totale Russische import van agrarische producten is al jarenlang 4 a 5%. Bij de import van siergewassen is Nederland goed voor 40%.
  • In de eerste helft van dit jaar vertoonde de import uit Nederland weer een lichte herstel (+3%).
Downloads
Download a sample.

PDF: