Analysis of production and trade world wide

fruit

Opmars Peru als exporteur van verse groenten en fruit gaat door

Countries: 

Period: 

2008 tot 2013

Tags: 

Mangoes exporting countries by month
  • Op de ranglijst van groenten en fruit exporterende landen vinden we Peru naar waarde gezien op de 20ste plek. Met een drietal producten staat Peru in de top-10 van de exporterende landen. Als exporteur van asperges is Peru zelfs nummer 1, bij avocado’s is Peru de derde exporteur en bij mango’s de zesde in grootte. In 2013 is de export weer verder toegenomen.
  • De productie van verse groenten en fruit ligt in de buurt van de 8 miljoen ton. In de afgelopen 10 jaar is deze gestaag gegroeid. De export (in tonnen) groeide nog wat sterker en inmiddels wordt er meer dan 10% van de productie uitgevoerd.
  • In 2012 exporteerde Peru 860.000 ton verse groenten/fruit. In de eerste 9 maanden van 2013 is de export met ruim 10% gegroeid in vergelijking met dezelfde periode van 2012.  In waarde gezien was de groei in de eerste 9 maanden van 2013 nog wat groter, nl. 18%.
  • De export naar Nederland volgens de Peruaanse exportstatistiek veel groter dan de import uit Peru volgens de Nederlandse importstatistiek op basis van Eurostat en CBS. Blijkbaar gaat er veel Peruaans product via een ander Europees land naar Nederland of gaat het wel via Nederland maar wordt het product hier niet ingeklaard. In 2012 ging dit oom een hoeveelheid van rond de 80.000 ton. Het gaat hierbij vooral om bananen.
Downloads